Nöjen & aktiviteter

Vill du åka till Abu Dhabi och ägna dig åt en aktivitet har du tur då staden är mycket aktivitetsvänlig. Ta en klassisk kameltur i någon av öknarna utanför staden eller spela en golfrunda på någon av de världsklassklubbar som finns. Nattlivet är också väldigt bra och nattklubbarna i staden bjuder på mycket bra stämning!

Kamelsafari

En av de vanligaste turistattraktionerna. Det går mängder med olika kamelturer genom öknar som Liwa och Al Ain Oasis, och ger dig häpnadsväckande utsikter över vacker natur och historiska platser.

Golf

Om du är golffantast har du paradiset i Abu Dhabi. Här har du golfsäsong året runt och banorna är många och lyxiga. Golfbanornas ytor är gjorda av antingen gräs eller sand, och ibland en blandning av dem båda. Sandbanorna är skapade av en speciell mix av olja och sand, som tillsammans skapar en yta som påminner om gräs. Tycker du att golf ska spelas på gräs finns 18-hålsbanan Abu Dhabi Golf Club som erbjuder golfbanor i världsklass. En annan, men något mindre, gräsanläggning är Abu Dhabi Golf & Equestrian som bjuder på 9-hålsbanor. Abu Dhabi International Airport bjuder själv på en golfklubb och är perfekt för dem som endast är på blixtvisit, men ändå vill slå några bollar på en högkvalitetsbana. Banorna är gjorda i sand men är en av de bästa ökenbanorna i världen.

Abu Dhabi är även värdstad för Abu Dhabi Golf Championship, som är en europeisk golfturnering som hölls för första gången i januari 2006. Turneringen hålls varje år på Abu Dhabi Golf Club och attraherar några av världens bästa golfspelare. I staden hålls även världens första golfturnering på sand – Abu Dhabi World Sand Golf Championship. Tävlingen hålls i Al Ghazal Golf Club och drar till sig spelare från hela världen – amatörer som proffs.

Cykla

Cykling är ett vanligt transportmedel för Abu Dhabi-borna men också ett mycket populärt sätt att se staden på. Det finns gott om cykelvägar genom staden och dess parker. Att hyra cykel är billigt och cyklarna håller nästa uteslutande hög kvalité.

Sol & bad

Abu Dhabis kustlinje är över 400 km lång och bjuder dig på härliga sandstränder och passar perfekt för dig som är soldyrkare. De flesta stränder är mycket noggrant skötta och erbjuder allt du kan kräva som strandgäst, som t.ex. matställen, strandaktiviteter, sol- och parasolluthyrning.

Dykning och snorkling

Har du möjlighet rekommenderar vi starkt att du prövar på att dyka eller snorkla i det kristallklara vattnet i Persiska Viken. Vattnet är varmt och skönt året runt och djurlivet under vattenytan är imponerande med färgglada fiskar och andra havsdjur. Det finns i stort sett inga farliga djur att oroa sig för utan du kan koncentrera dig på att utforska den drömlikt vackra miljön. Det finns guidade turer och instruktörer för dig som är nybörjare och utrustning brukar ingå i priset.

Nattliv

De senaste åren har Abu Dhabi fått betydligt mer nattklubbar än tidigare och många av dem är hippa och ambitiösa. För det mesta är de riktade till det rikare och mer sofistikerade klientelet. Kom ihåg att klä dig propert! Vakterna och personalen brukar vara ovanligt trevliga och tillmötesgående vilket brukar vara ovanligt i hippa klubbar. Det bidrar till en härlig och mysig stämning. Det finns också en hel del barer som blir fulla först efter 23.00 och är öppna till tidigt på morgonen.

Shopping

Abu Dhabi är lite av en shoppares dröm med alla sina lyxaffärer och enorma shoppingcentrum. Stora internationella märken har butiker i staden och det finns massor av sådana riktade till kvinnor. Självklart finns det även lokala butiker med genuina arabiska varor.

Shoppingcentrum

Det finns ca 20 stycken shoppingcentrum i Abu Dhabi. Två av de största är Marina Mall och Abu Dhabi Mall. Den förstnämnda ligger i Abu Dhabi Corniche Breakwater i närheten av Emirates Palace, och innehåller över 160 butiker (inklusive IKEA, Zara, Versace, Burberry, Louis Vuitton mm.). Marina Mall innehåller förutom butiker även nio biosalonger och det finns ett flertal restauranger och kaféer för alla slags smaker. Abu Dhabi Mall innehåller över 220 butiker, 40 matställen och sex biosalonger. Det finns inte bara butiker och mat utan även nöjen och aktiviteter för hela familjen som t.ex. spelhallar och bowling.

Traditionella souks

Souk är ett arabiskt ord för marknad och det är något som Abu Dhabi har flera av. Traditionellt sett var souks i Abu Dhabi en labyrint av gångar, men idag är det en samling butiker. Här hittar du mer traditionella arabiska varor som hantverk, kryddor, antik, mattor och mycket mer. Här kan du spendera lång tid med att gå igenom alla tusentals saker till salu. Var inte rädd för att våga pruta och leta gärna runt på flera ställen efter de saker du är intresserad av för att jämföra priser.