Sevärdheter

För att vara en av världens mest moderna städer har Abu Dhabi en fascinerande kultur och historia. Abu Dhabi har intressanta sevärdheter – nya som antika. Tyvärr bjuder inte staden på ett stort antal historiska och kulturella platser, men de som finns är fantastiska.

Al Maqtaa-fortet

Ett 200 år gammalt fort som användes som vakthus mot invaderande fiender utifrån. Fortet har genomgått flertalet renovationer under sin tid och är ett viktigt landmärke i Abu Dhabis historia.
Adress: City Approach Road (I närheten av Al Maqtaa Bridge)
Telefon: +971 2 444 0444

Khalifa Park

Denna fantastiska park kostade 50 miljoner dollar att skapa och är en park långt utöver det vanliga. Här hittar du akvarium, museum, tåg, lekparker och trädgårdar. Khalifa Park är ett av de bästa områdena i Abu Dhabi för avkoppling och nöje. Parken ligger i Al Matar, bakom Abu Dhabis gamla flygplats. Den är populär för både turister och Abu Dhabibor.
Adress: Al Matar

Khalifa Park Museum

Museet presenterar information om Abu Dhabis historia och kultur. Det finns information om allt från urminnes tider till nutid. I museet finns en liten tågbana som kallas för Time Tunnel och ger dig en inblick i hur Abu Dhabi och dess folk levde för länge sedan.
Adress: Al Matar

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque

Världens tredje största moské. Den är döpt efter Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan som var grundare och den första presidenten av Förenade Arabemiraten. Han är också begraven i moskén. I vanliga fall tillåts inte icke-muslimer in i en moské, men Sheikh Zayed Mosque brukar vara ett undantag.
Telefon: +971 2 444 0444 (Tourist Office)

Emirates Palace Hotel

Detta superlyxiga sju-stjärniga hotell är en av Abu Dhabis mest utmärkande landmärken. Hotellet har i stort sett allt du kan tänka dig och kräva som hotellgäst. Hotellet välkomnar dock även dem som inte är hotellgäster att njuta av de vackra hotellomgivningarna.
Adress: The Corniche
Telefon: +971 2 690 9000

Al Bateen skeppsvarv

Detta är ett mycket intressant och speciellt skeppsvarv där arbetarna bygger båtar med gamla traditionella tekniker. Båtarna i sig är dock moderna. Skeppsvarvet ligger på västra sidan av Abu Dhabi-ön, i närheten av Intercontinental Hotel. Du får fotografera, men be arbetarna om tillåtelse först.
Address: Bainunah Street