Shopping

Abu Dhabi är lite av en shoppares dröm med alla sina lyxaffärer och enorma shoppingcentrum. Stora internationella märken har butiker i staden och det finns massor av sådana riktade till kvinnor. Självklart finns det även lokala butiker med genuina arabiska varor.

Shoppingcentrum

Det finns ca 20 stycken shoppingcentrum i Abu Dhabi. Två av de största är Marina Mall och Abu Dhabi Mall. Den förstnämnda ligger i Abu Dhabi Corniche Breakwater i närheten av Emirates Palace, och innehåller över 160 butiker (inklusive IKEA, Zara, Versace, Burberry, Louis Vuitton mm.). Marina Mall innehåller förutom butiker även nio biosalonger och det finns ett flertal restauranger och kaféer för alla slags smaker. Abu Dhabi Mall innehåller över 220 butiker, 40 matställen och sex biosalonger. Det finns inte bara butiker och mat utan även nöjen och aktiviteter för hela familjen som t.ex. spelhallar och bowling.

Traditionella souks

Souk är ett arabiskt ord för marknad och det är något som Abu Dhabi har flera av. Traditionellt sett var souks i Abu Dhabi en labyrint av gångar, men idag är det en samling butiker. Här hittar du mer traditionella arabiska varor som hantverk, kryddor, antik, mattor och mycket mer. Här kan du spendera lång tid med att gå igenom alla tusentals saker till salu. Var inte rädd för att våga pruta och leta gärna runt på flera ställen efter de saker du är intresserad av för att jämföra priser.